Napriek sneženiu sú cesty v regióne Šariša zjazdné

13.12.2010 Prešov

Prešov 13. decembra (TASR) – Cesty v regióne Šariša sú napriek pretrvávajúcemu sneženiu zjazdné.
TASR to potvrdili dispečeri oblastných stredísk Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) v Prešove, Bardejove a Svidníku.
Jana Vaňková z oblastného dispečingu SÚC PSK vo Svidníku konštatovala, že na komunikáciách 1. a 2. triedy je prevažne kašovitý sneh.
"Zatiaľ nemáme hlásené žiadne dopravné obmedzenia na ceste smerom na hraničný priechod do Poľska vo Vyšnom Komárniku, ani na problematickom úseku pri Šarišskom Štiavniku, " uviedla pre TASR Vaňková. Dodala, že momentálne je v oblasti len slabý vietor a neregistrujú vytváranie snehových jazykov. Utlačená vrstva snehu od 3 do 5 centimetrov je, podľa nej, hlavne na cestách 3. triedy.
Cestári v okresoch Prešov a Sabinov sú v teréne od soboty (11.12. ), pričom na úpravu komunikácií nasadili všetku techniku. Podľa Jána Kerestéša z oblastného dispečingu SÚC PSK Prešov cesty 1. a 2. triedy sú miestami mokré, alebo sa na nich nachádza kašovitý sneh, ktorý sa snažia pluhmi odstraňovať. Utlačenú vrstvu snehu v priemere do piatich centimetrov registrujú hlavne na cestách 3. triedy.
Pribúdajúci sneh zamestnával počas noci cestárov v Bardejovskom okrese, ktorí mali v teréne všetku techniku. Ako uviedol pracovník oblastného dispečingu SÚC PSK v Bardejove Ján Mišek, na ceste 1. triedy v smere na Starú Ľubovňu je miestami utlačená vrstva snehu v hrúbke do piatich centimetrov, posypaná inertným materiálom. Na cestách smerom do Prešova a Svidníka je po chemickom posype miestami kašovitý sneh do troch centimetrov. Utlačený sneh do piatich centimetrov je na komunikáciách 3. triedy.
 

Vyberte región